Vesti

strana od 18 strana, ukupno nadjenih vesti 178

Plan podele

29.12.2022.
Plan podele

Hitna potreba za rešavanjem problema zagadjenja

25.12.2014.
Donošenje i sprovođenje akcionog plana kao i ponovno pokretanje Fonda za zaštitu životne sredine, osnovni su preduslovi da bi u narednoj godini mogao da se unapredi sistem zaštite životne sredine, rečeno je danas na predstavljanju CEDEF vodiča koji se odnosi na upravljanje komunalnim i industrijskim otpadom.

Budućnost gradskog prevoza u Srbiji su E-vozila

15.12.2014.
Elektricna ili e-vozila su budućnost gradskog prevoza jer značajno smanjuju zagađenje životne sredine, ali ostaje da se reše problemi punjenja, smanjenja cena i povećanja kapaciteta tih vozila, upozorili su danas stručnjaci i privrednici u Privrednoj komori Beograda.

Peti izveštaj Međuvladinog panela o klimatskim promenama

08.12.2014.
Podaci iz Petog izveštaja Međuvladinog panela o klimatskim promenama (IPCC), koji je predstavljen na radionici koju su organizvali Centar za promociju nauke (CPN), organizacija "Jedan stepen Srbija" i CEKOR donosi poražavajuće podatke koji ukazuju na to da je situacija u poslednjih dvadeset godina znatno pogoršana.

Hitno doneti rešenje o uklanjanju industrijskog otpada

02.12.2014.
Formiranje Fonda za zaštitu životne sredine, pouzdani i aktuelni podaci, stručni kapaciteti, edukacija javnosti i civilnog društva, kao i uvođenje reciklaže industrijskog otpada glavni su uslovi za poboljšanje upravljanja industrijskim i opasnim otpadom, rečeno je danas u parlamentarnoj debati.

Foto konkurs ˝Dišite˝

27.10.2014.
Udruženje O3one, uz podršku Sekretarijata za očuvanje životne sredine grada Beograda, organizuje foto konkurs pod nazivom „Dišite“.

Kako od elektronskog otpada nastaju upotrebljivi materijali?

23.10.2014.
Gotovo svako domaćinstvo ima neki stari elektronski uređaj koji je spreman za bacanje, a reciklaža je najbolji način njihovog pravilnog uklanjanja kojim se ujedno čuva životno okruženje. Elektronski otpad (EE otpad) predstavljaju svi električni uređaji poput računara, televizora, monitora, mobilnih telefona, frižidera, koji nisu više u upotrebi. Na sajmu Zelena energija razgovarali smo sa predstavnicima firme JUGO-IMPEX koja se bavi reciklažom, a čiji su nam zaposleni objasnili sa kakvim se problemima suočavaju u radu.

Održаn sаstаnаk sа predstаvnicimа Udruženjа reciklerа Srbije

24.06.2014.
Ministаrkа poljoprivrede i zаštite životne sredine prof. dr Snežаnа Bogosаvljević Bošković i predstаvnici Ministаrstvа sаstаli su se juče sа predstаvnicimа Udruženjа reciklerа Srbije u prostorijаmа Ministаrstvа poljoprivrede i zаštite životne sredine.

Reciklažom do novih zapošljavanja

20.06.2014.
U Beogradu je 12. juna organizovan sastanak učesnika i partnera koji sarađuju u okviru projekta "TEGO concept" u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Na otpadu najviše nameštaja, parketa i bele tehnike

18.06.2014.
Na deponoju u Vinči iz Obrenovca dnevno stiže od 300 do 500 tona smeća.
Nazad strana 1 od 18 strana, ukupno nadjenih vesti 178 Napred