Svetski dan zaštite životne sredine

31.05.2011.

Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila je 1972. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija i od tada se obeležava u više od 100 zemalja širom sveta.

Njegovo obeležavanje povereno je Programu za životnu sredinu Ujedinjenih nacija (UNEP), čije se sedište nalazi u Najrobiju u Keniji. Stručnjaci upozoravaju da je u poslednje vreme, zbog sve učestalih promena vremena u širem regionu nastao je veliki broj ekonomskih šteta u kojima su bili ugroženi i ljudski životi.

Više od 240.000 građana prijavilo se za akciju Velikog spremanja Srbije, koju organizuje Ministarstvo životne sredine u saradnji sa lokalnim samoupravama u subotu 4. juna.

Direktor akcije Očistimo Srbiju Milan Kinđić negirao je za Danas špekulacije po kojima je radnicima nekih javnih preduzeća naređeno da tog dana moraju da učestvuju u akciji, naglašavajući da je ona isključivo volonterskog karaktera.
   
U okviru akcije "Očistimo Srbiju", kompanija E-reciklaža vršiće prikuplanje električnog i elektronskog (EE) otpada  na teritoriji grada Niša a sa druge strane PET Reciklaža vršiće prikupljanje PET Ambalaže. Ukoliko imate EE ili PET otpad,  želite da doprinesete čistijoj Srbiji i održivom korišćenju resursa naše planete, pridružite se u akciji.Podatke firme možete pronaći na linku PET Reciklaža
Ukoliko vi imate materijal za reciklažu popunite formular na linku Cena PET Ambalaže ili nas pozovite na broj 0800/085085 i prijavite otpad
Više detalja vezano za otkup PET ambalaže pročitajte na linku Otkup plastike