Na otpadu najviše nameštaja, parketa i bele tehnike

18.06.2014.
smece-obrenovacIz Obrenovca na deponiju u Vinči dnevno stiže od 300 do 500 tona smeća, kažu u JKP Gradska čistoća.

Oni ističu da te dodatne količine otpada ne predstavljaju problem za funkcionisanje preduzeća.

- Deponija u toku dana prima oko hiljadu i po tona otpada. Kompletan otpad koji se doprema iz Obrenovca na deponiju razvrstava se na kabasti i ostali, pothranjuje se u posebne kasetne jame pošto najpre prođe dezinfekciju. Optad se po pravilu razastire, sabija i prekriva inertnim materijalom - objašnjavaju iz ovog preduzeća.

Gradska čistoća angažovana je na pranju i čišćenju Obrenovca, kao i sakupljanju otpada. U proseku, svakog dana u sve tri smene, na ulicama obrenovca je od 70 do 100 njihovih komunalnih radnika, 18 cisterni za pranje, tri cisterne za odvoz otpadnih voda, tri ultre, jedna autočistilica, kao i šest kamiona za odvoz smeća i deset transportnih vozila.

Kako kažu iz opštine Obrenovac, već danima u nazad radi se na raščišćavanju terena i uklanjanju smeća, kako bi građani mogli da imaju uslova za bezbedan povratak.

- Reč je najviše o nameštaju, beloj tehnici, parketima i sličnim stvarima koje se vade iz poplavljenih kuća. Međutim, ima dosta i životinjskog otpada za koji je nadležna Veterina Beograd i odvozi se u postrojenje za preradu takve vrste otpada u Inđiji. U odnošenju smeća učestvuje 14 sektora i u svakome po pet ekipa, navode iz opštine Obrenovac.

Oni navode da je i dalje jedan od glavnih problema u gradu odnošenje kabastog smeća. Kako bi komunalne službe koje su uključene u ovaj proces bile operativnije i kako bi se smeće brže odvozilo na deponiju, iz opštine mole građane da ne iznose otpad na ulice nakon 17 časova. Istovremeno, građani koji su stariji ili slabo pokretni, a nameju pomoć mogu da se jave na 018 4892003 i mi ćemo vam pomoći oko iznošenja elektronskog i električnog otpada.

Podelite ovu stranicu sa prijateljima